Advisa privatlån

Exempelränta
3.25 - %
Lånebelopp
10000 upp till 400000kr
Löptid
1 till 12 år

Advisa är en låneförmedlare som kanske hamnat lite i skuggan av mer synliga tjänster som Lendo och MyLoan. Faktum är dock att de sedan starten 2011 hjälpt fler än hundra tusen svenskar till bättre lånevillkor, så det är ingen tvekan om att tjänsten är synnerligen populär.

Erbjudande

Med hjälp av Advisas tjänst kan man låna mellan 10 000 och 400 000 kr, med en löptid på upp till 12 år. Man kan även använda tjänsten för att baka ihop tidigare smålån man har till ett enda större lån med bättre villkor. Inga avgifter tas ut utan tjänsten är helt kostnadsfri för kunden.

Samarbeten

Advisa samarbetar i dagsläget med 19 olika banker och långivare, däribland kända namn som ICA-banken, Resurs Bank, Marginalen Bank och GE Money Bank. Exakt vilka banker man får erbjudande från varierar från ansökan till ansökan, beroende på de val man gjort och ens ekonomiska förutsättningar. Enligt deras sajt erbjuder de även lån från någon/några av storbankerna, men tyvärr framgår det inte tydligare än så vilken eller vilka det rör sig om.

 • Forex Bank
 • Resurs Bank
 • Sevenday
 • Wasa Kredit
 • Marginalen Bank
 • Collector
 • ICA Banken
 • GE Money Bank

Service

Det här är en kategori som Advisa glänser i. För det första har de en modern, snabb och lättnavigerad sajt där man enkelt hittar det man söker. Att skicka in en ansökan online går på bara några minuter. De erbjuder även personlig rådgivning via telefon, tillgänglig mellan 09:30 och 18 på vardagar. Klart godkända öppettider, och det bör inte vara några problem att hitta en passande tid att ringa även om man jobbar heltid.

Villkor

Advisa har relativt standardmässiga krav på den som ansöker om lån, liknande de man oftast hittar hos andra låneförmedlare i Sverige. Ansökande måste vara myndiga och ha en fast inkomst på minst 10 000 kr per månad (från lön, pension eller eget företag). Man får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden, och heller inga betalningsanmärkningar. På den sistnämnda punkten skiljer sig alltså Advisa från vissa andra låneförmedlare genom att vara något striktare i vem som accepteras.

Kundomdömen

Det är svårt att hitta något negativt när man kikar på vad kunder har att säga om Advisa. Den överväldigande majoriteten har endast bra saker att säga om bemötande, ansökningsprocessen och de villkor och lån de fått genom Advisa. Många påpekar att de är nöjda med den personliga kontakten där de fått hjälp av en kunnig handläggare att välja det bästa möjliga lånet för sin situation.

Advisa Privatlån - Jämför

Bra & mindre bra

 • Överväldigande bra omdömen från kunder
 • Många samarbetande banker och långivare
 • Inget särskilt
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 18 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 120000kr (cirka 10000kr / mån).

  Kostnader & avgifter

  Varierar beroende på långivare, låneförmedlaren låter flera kreditgivare erbjuda dig lånevillkor.

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 09.30 till 18.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 0770-175050