Axo Finans privatlån

Exempelränta
3.5 - %
Lånebelopp
10000 upp till 400000kr
Löptid
1 till 12 år

Axo Finans är en låneförmedlare som är relativt nystartad i Sverige. De har sitt huvudkontor i Göteborg och är givetvis godkända av Finansinspektionen.

Erbjudande

Axo Finans erbjuder privatlån upp till hela 400 000 kr, med en återbetalningstid på upp till 15 år. Minsta lånebelopp är 10 000 kr, vilket gör att tjänsten även är lämplig för den som inte behöver låna så mycket pengar. Som hos alla låneförmedlare varierar räntor och erbjudna belopp kraftigt beroende på vem som ansöker. Endast en kreditupplysning görs, som sedan används som utgångspunkt när de samarbetande bankerna behandlar ansökan.

Samarbeten

Ambitionen man har på Axo Finans är, med deras egna ord, inte att samarbeta med så många banker och låneinstitut som möjligt, utan att fokusera på de bästa. Bland deras samarbetspartners finns många kända namn, så som Marginalen Bank, Bank Norwegian, Bluestep och Santander. Dock saknas de svenska storbankerna i listan över samarbetspartners.

 • Marginalen Bank
 • Sevenday
 • Santander Bank
 • Spring Finance
 • Collector
 • Bank Norwegian
 • Bluestep

Service

Som de flesta andra låneförmedlare erbjuder Axo Finans enkel ansökan via nätet, genom att fylla i ett kort formulär. Det går även bra att kontakta dem på telefon om man behöver hjälp med ansökningsprocessen. Tyvärr kunde deras öppettider vara bättre – i dagsläget har de endast öppet på vardagar mellan 08:30 och 16:00. Därmed kan det vara svårt att komma i kontakt med dem om man normalt är på jobbet vid de tiderna.

Villkor

Axo Finans ställer relativt höga krav på den som ansöker om lån. För det första måste man vara minst 20 år och ha en fast inkomst på minst 10 000 kr/mån från lön eller pension. Dessutom får man inte ha några betalningsanmärkningar, vilket är ganska ovanligt med låneförmedlare. Vanligare är att man accepterar personer med betalningsanmärkningar i ansökningsprocessen och anpassar förslagen efter detta, men så sker alltså inte hos Axo Finans. Har man betalningsanmärkning bör man därför prioritera någon av de andra låneförmedlarna.

Kundomdömen

Här blev vi väldigt positivt överraskade; Axo Finans har nämligen fått enormt bra omdömen från sina kunder. Framförallt berömmer kunderna hur snabb och enkel deras ansökningsprocess är, och att man ofta får svar på rekordkort tid. Dessutom upplever kunderna att personalen är trevlig och serviceinriktad. Många nämner även att de fått bättre erbjudanden än vad de hoppats på, vilket är ett tecken på att tjänsten fungerar bra.

Bra & mindre bra

 • Riktigt bra omdömen från kunder
 • Ganska höga krav
 • Kundtjänst kunde ha bättre öppettider
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 20 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 150000kr (cirka 12500kr / mån).

  Kostnader & avgifter

  Varierar beroende på långivare, låneförmedlaren låter flera kreditgivare erbjuda dig lånevillkor.

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 08.30 till 16.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 0771-323400
  E-post: kundservice@axofinans.se