SevenDay privatlån

Exempelränta
3.75 - 9.95%
Lånebelopp
10000 upp till 300000kr
Löptid
1 till 12 år

SevenDay Finans är ett svenskt bolag som är specialiserat på privatlån och sparande. Ambitionen är att erbjuda prisvärda och enkla produkter till konsumenter. Bolaget har tillstånd av Finansinspektionen.

Erbjudande

Hos SevenDay kan man låna upp till 300 000 kr i privatlån, och minsta lånebelopp är 10 000 kr. Återbetalningstid ligger mellan 1 och 12 år. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning. SevenDay erbjuder dessutom prisgaranti, vilket innebär att det alltid är beredda att matcha den totalkostnad för lån som andra långivare erbjuder. Detta är unikt på marknaden och en stor anledning att se SevenDay som ett tänkbart alternativ när man ska låna.

Tillkommande kostnader

Ett par olika kostnader tillkommer när man lånar av SevenDay. Till att börja med får man betala en uppläggningsavgift på 495 kr. Sedan tillkommer även en aviavgift på 35 kr per månad, som kan sänkas till 15 kr om man istället väljer att använda sig av autogiro. Här tycker vi det är lite synd att de inte erbjuder autogiro kostnadsfritt, som många av konkurrenterna har valt att göra för att uppmuntra till enkla, regelbundna inbetalningar.

Service

SevenDays kundcenter är öppet alla vardagar mellan klockan 08 och 18, och kan kontaktas via antingen mejl eller telefon. Öppettiderna är därmed godkända men kunde varit generösare med tanke på att de flesta konkurrenter även har öppet på helger. Själva hemsidan och processen för att ansöka om lån är enkelt uppbyggda och erbjuder god service, dessutom finns det gott om utförlig information om alla aspekter att förkovra sig i. Tyvärr erbjuder man inte möjlighet att signera skuldebrevet med e-legitimation, något vi hoppas kommer så småningom eftersom det gör hela processen mycket smidigare.

Villkor

SevenDay ställer relativt höga krav på sina låntagare. Man måste ha fyllt 20 år och ha varit skriven i Sverige i minst 3 år. Man måste ha en fast inkomst på minst 120 000 kr per år, från anställning, pension eller eget företag. Dessutom får man inte ha några betalningsanmärkningar, ej heller någon skuld hos Kronofogden. Det sistnämnda kravet ställs av i princip alla privatlångivare, men har man betalningsanmärkning får man alltså se sig om efter något annat alternativ.

Kundomdömen

Tittar man på vad SevenDays egna kunder har att säga om dem ser det övervägande positivt ut. Merparten har bara bra saker att säga om bemötandet och villkoren de fått på sina lån. De fåtal negativa omdömen som finns att läsa på nätet är ofta från kunder som nekats lån av en eller annan anledning, alternativt personer som ogillar hur SevenDay marknadsför sig (genom bl.a. förifyllda låneansökan).

sevenday privatlån

Bra & mindre bra

 • Prisgaranti
 • Bra omdömen från kunder
 • Snåla öppettider i kundtjänsten
 • Accepterar ej betalningsanmärkning
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 20 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 120000kr (cirka 10000kr / mån).

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 495kr
  AVI-avgift: 35kr
  Autogiro-avgift: 15kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 08.00 till 18.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 0770-17 77 70
  E-post: kundcenter@sevenday.se