Exempelränta
31 - %
Lånebelopp
500 upp till 30000kr
Löptid
1 till 2 år

Onea är ett av de största snabblåneföretagen i Sverige. Till skillnad från många andra bolag som verkar inom snabblån så erbjuder Onea lån ända upp till 30 000 kr, vilket gör att de även är ett alternativ för den som funderar på ett privatlån.

Erbjudande

Som just nämnts kan man hos Onea låna upp till 30 000 kr. Minsta lånebelopp är inte mer än 500 kr, alltså är det ett tänkbart alternativ för den som inte behöver låna särskilt mycket. Lånens löptid sträcker sig mellan 1 och 24 månader, så har man tänkt att låna det maximala beloppet bör man ha i åtanke att man bara har 2 år på sig att betala tillbaka det till fullo. Räntorna är överlag ganska höga, men bolaget är väldigt tydliga med vad den totala kostnaden blir när man ansöker så man behöver aldrig känna sig lurad som kund. Onea tillämpar fast ränta.

Tillkommande kostnader

En stor fördel med Onea jämfört med många andra bolag är att man inte lägger extra avgifter på lånet. Det är annars vanligt att långivare adderar både uppläggningsavgift och aviavgift, men hos Onea tillkommer alltså ingenting mer än själva räntan.

Service

Onea har en väldigt tydlig webbsajt som känns modern och tilltalande. Man verifierar sig med e-legitimation vid registrering på sajten, och behöver därmed inte signera några papper för att lånet ska kunna utbetalas. Kundtjänsten är öppen till klockan 21 varje vardag, vilket är väldigt generöst. Även helgtiderna är bra, från 10 till 18. Man väljer själv om man vill använda mejl, telefon eller live-chatt.

Villkor

Oneas villkor för att kunna bevilja lån ser lite annorlunda ut mot många andra långivare. För det första ska man vara minst 20 år, och man behöver även ha ett registrerat mobilabonnemang samt e-legitimation. Dessutom måste man vara svensk medborgare och ha ett svenskt bankkonto. Dock ställer man inget krav på att låntagare ska vara fri från betalningsanmärkningar, vilket är relativt ovanligt. Sedvanlig kreditupplysning görs dock ändå vid ansökan.

Kundomdömen

Onea har fått goda omdömen från sina kunder, men det gäller att man vet vad man ansöker om och har koll på sin totalkostnad. Eftersom Onea är närmare snabblån än privatlån ligger räntorna högt och det kan bli dyrt om man inte betalar sitt lån i tid. De nöjdaste kunderna är de som är medvetna om detta. I övrigt upplever kunderna att bolaget är pålitligt, seriöst och tryggt att låna från.

Bra & mindre bra

 • Snabb och smidig låneprocess
 • Relativt låga krav på ansökande
 • Generösa öppettider i kundtjänsten
 • Hög totalkostnad i de flesta fall
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 20 år för att få låna.
  Betalningsanmärkning behöver inte vara hinder för lån.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  En fast inkomst behövs nödvändigtvis inte.

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 0kr
  AVI-avgift: 0kr
  Autogiro-avgift: 0kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 08.00 till 21.00
  Lördag: 10.00 till
  Söndag: 10.00 till 18.00
  Kontakt
  Telefon: 08-121 111 01
  E-post: info@onea.se