Marginalen Bank privatlån

Exempelränta
3.5 - 18.95%
Lånebelopp
25000 upp till 350000kr
Löptid
2 till 12 år

Marginalen är en relativt välkänd bank för de flesta svenskar. Med närmare 200000 kunder är det ingen tvekan om att det är ett tryggt bolag man kan lita på när det gäller att låna pengar. Marginalen erbjuder en mängd olika banktjänster, däribland privatlån.

Erbjudande

Hos Marginalen Bank kan man som privatkund låna upp till 350 000 kr utan säkerhet. Minsta lånebelopp är 25 000, vilket får anses vara ganska högt. Är mani behov att endast ett mindre lån är Marginalen antagligen därmed inte det bästa valet. Återbetalningstider ligger mellan 2 och 12 år, alltså ungefär samma som hos de flesta andra långivare. Räntan är rörlig och sätts individuellt baserat på individens ekonomi och förutsättningar.

Tillkommande kostnader

Alla kostnader som tillkommer på lånet är föredömligt tydligt utskrivna på sajten: 495 kr i uppläggningsavgift samt 25 kr/mån i aviavgift (vilket kan reduceras ner till 10 kr om man istället väljer att använda sig av autogiro). Även information om påminnelse- och förseningsavgifter samt dröjsmålsränta framgår tydligt på sajten.

Service

När det gäller service och kundtjänst finns det inte särskilt mycket att klaga på hos Marginalen. Öppettiderna i kundtjänsten är väldigt generösa; från 7 till 21 varje vardag och 9-17 på helger. Det bör därmed aldrig vara några problem att hitta en tid som passar en själv om man har någon fråga eller behöver hjälp. Sajten är som tidigare nämnts lätt att förstå och känns modern, tyvärr erbjuder man dock inte signering via e-legitimation så det finns ändå rum för förbättring.

Inbetalningar

Inbetalning ska göras senast den 28:e varje månad. Är man försenad med sin inbetalning kan dröjsmålsränta påföras, samt en förseningsavgift på 175 kr. Om man vill lösa sitt lån i förtid eller göra extra inbetalningar kostar det ingenting extra, vilket kan vara skönt eftersom man då kan betala av lånet tidigare om man skulle ha pengar över.

Villkor

Marginalen Bank har relativt standardmässiga krav på den som ansöker om privatlån. Man ska ha fyllt 20 år och ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr (detta kan t.ex. vara från pension eller arbete). Dessutom får man inte ha några betalningsanmärkningar – då kan lånet ej godkännas. Kreditupplysning görs alltid på nya ansökande för att säkerställa att deras ekonomi är ordnad och välskött.

Kundomdömen

En stor fördel med Marginalen Bank är att de fått väldigt goda omdömen från sina kunder. En klar majoritet är nöjda med bankens tjänster och det bemötande de fått i kontakt med banken. De få klagomål som finns gäller för det mesta avsaknad av funktioner i deras Internetbank, något som inte påverkar privatlåntagare.

Villkor för lån

Du måste vara minst 20 år för att få låna.
Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
Kreditupplysning görs via: uc.
Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
Du måste ha en årlig inkomst på minst 120000kr (cirka 10000kr / mån).
Lånet kan lösas när som helst utan extra kostnad

Kostnader & avgifter

Uppläggningsavgift: 495kr
AVI-avgift: 25kr
Autogiro-avgift: 10kr

Kundtjänst

Öppettider
Vardagar: 07.00 till 21.00
Lördag: 09.00 till
Söndag: 09.00 till 17.00
Kontakt
Telefon: 0771-717 710
E-post: kundservice@marginalen.se
Chatt: Ja