Freedom Finance privatlån

Exempelränta
3.25 - 18.15%
Lånebelopp
5000 upp till 400000kr
Löptid
1 till 15 år

Ett av de mest välkända namnen inom svensk låneförmedling är Freedom Finance, som faktiskt är ett engelskt bolag från början och som startade redan 1983. I Sverige lanserades tjänsten 2003, vilket gör den till en av de äldsta och tryggaste låneförmedlartjänsterna på marknaden. Freedom Finance har sitt svenska säte i Ängelholm och har ca 180 anställda.

Erbjudande

De erbjudande som står till förfogande hos Freedom Finance liknar de man hittar hos de flesta andra låneförmedlare. Man kan ansöka om belopp mellan 5 000 kr och 400 000 kr, med möjlighet att välja löptider mellan 1 och 15 år. Räntorna varierar beroende på långivare och ens ekonomiska situation. Förutom privatlån erbjuder man även hjälp med bolån och billån, samt möjligheten att samla smålån till ett större med bättre villkor.

Samarbeten

Lite tråkigt är att Freedom Finance har valt att inte publicera namn på de banker och långivare de samarbetar med. Det är något som många andra låneförmedlare gör, och det är till fördel för kunden eftersom får en uppfattning om vilka långivare de kan få erbjudanden från. Gissningsvis har de valt att inte publicera denna informationen för att den ändras kontinuerligt och de inte vill att konkurrenter ska kunna se den, men vi hade ändå helst sett åtminstone ett urval listade på sajten.

Service

Freedom Finance har en väldigt lättanvänd och modern sajt. Även om man inte är så van surfare bör man inte ha några problem att förstå hur man använder den för att ansöka om lån. Dessutom erbjuder de hjälp via telefon om man behöver, och här har man verkligen slagit på stort. Kundtjänst är nämligen öppen alla dagar, dygnet runt! Det här är unikt i branschen och en stor anledning att välja Freedom Finance, eftersom det visar att de tar kundtjänst på stort allvar.

Villkor

Grundkraven för att få låna genom Freedom Finance liknar de man hittar hos andra låneförmedlare. Man måste vara minst 18 år och inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Man måste även vara fast boende i Sverige och ha en inkomst på minst 100 000 kr per år (vilket är något lägre än många andra som kräver 120 000 kr). Freedom Finance välkomnar även ansökningar från personer med betalningsanmärkningar då de samarbetar med flera långivare som accepterar sådana.

Kundomdömen

Freedom Finance har satsat på att låta sina kunder komma till tals genom Trustpilot, något som antagligen lönat sig eftersom den absoluta majoriteten endast har gott att säga om tjänsten. I skrivande stund har bolaget ett genomsnittligt betyg på hela 9.2 av 10, vilket förstås får anses vara utmärkt. Framförallt prisas bemötandet och den snabba handläggningen av ansökningar.

Freedom Finance Privatlån

Bra & mindre bra

 • Utmärkt kundservice
 • Genomgående bra betyg från kunder
 • Samarbetar med många långivare (20+)
 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Ingen lista på vilka de samarbetar med
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 18 år för att få låna.
  Betalningsanmärkning behöver inte vara hinder för lån.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 100000kr (cirka 8333kr / mån).

  Kostnader & avgifter

  Varierar beroende på långivare, låneförmedlaren låter flera kreditgivare erbjuda dig lånevillkor.

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 00 till 24
  Lördag: 00 till
  Söndag: 00 till 24
  Kontakt
  Telefon: 0431‑47 47 00
  E-post: info@freedomfinance.se