Consector privatlån

Exempelränta
3.5 - %
Lånebelopp
10000 upp till 350000kr
Löptid
1 till 12 år

Consector är en av de nyaste aktörerna på låneförmedlingsmarknaden. Bolaget startades så sent som 2014, men har sedan dess redan hunnit bli ett populärt val bland de som söker efter bästa privatlånet. Consector är registrerade hos Finansinspektionen som ett finansiellt institut.

Erbjudande

De privatlån som förmedlas av Consector har en återbetalningstid på 1-12 år. Möjliga belopp ligger mellan 10 000 och 350 000 kr, vilket får anses vara inom standarden för lånförmedlare (vissa konkurrenter går ända upp till 400 000 men för de flesta låntagare spelar denna skillnaden ingen roll eftersom de ändå inte lånar maxbeloppet). Nämnvärt är att Consector även kan hjälpa till med bolån och kreditkort om man så vill.

Samarbeten

Tyvärr har Consector valt att inte publicera vilka aktörer de samarbetar med, något vi tycker är lite tråkigt eftersom det gör processen en aning mindre transparent. De flesta av konkurrenterna publicerar åtminstone några av de samarbetspartners de använder sig av, så att man som kund får en uppfattning om vad det gäller.

Service

Consectors tjänst är synnerligen lättanvänd, och det märks att det är ett modernt bolag som lagt mycket energi på att göra sin sajt så bra som möjligt. De flesta bör inte ha några som helst problem att genomföra en ansökan online.
En annan av de stora styrkorna med Consector är deras generösa öppettider i kundtjänst för den som söker personlig service. På vardagar är det öppet mellan 09 och 21, medan det på lördagar och söndagar är öppet 09-18 respektive 16-20. Betydligt bättre än många av konkurrenterna som ofta stänger vid 18 på vardagar och håller helt stängt på helger.

Villkor

De villkor som Consector ställer på ansökande är ungefär samma som hos andra låneförmedlare. Man ska ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer, samt ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Värt att notera är att Consector godtar ansökningar även om man har betalningsanmärkningar, dock får man inte ha någon skuld hos Kronofogden. Har man medsökande måste även de uppfylla kraven.

Kundomdömen

Eftersom Consector är ett så pass nytt bolag på marknaden är det svårt att hitta omdömen från kunder. I våra sökningar lyckades vi inte hitta ett enda omdöme skrivet av en av deras kunder, vilket ändå får anses vara ett gott tecken eftersom kunder ofta klagar högljutt om något inte står rätt till. Troligen kommer fler omdömen dyka upp på nätet i takt med att bolaget växer och hjälper fler och fler till bättre lån.

consector privatlån

Bra & mindre bra

 • Bra service med personlig hjälp och generösa öppettider
 • Jämför även bolån och kreditkort
 • Kan hjälpa även de med betalningsanmärkningar
 • Dålig information om vilka aktörer de samarbetar med
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 18 år för att få låna.
  Betalningsanmärkning behöver inte vara hinder för lån.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 120000kr (cirka 10000kr / mån).

  Kostnader & avgifter

  Varierar beroende på långivare, låneförmedlaren låter flera kreditgivare erbjuda dig lånevillkor.

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 09.00 till 21.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: 16.00 till 20.00
  Kontakt
  Telefon: 0770-221 222
  E-post: kundservice@consector.se