Bank Norwegian privatlån

Exempelränta
4.99 - 20.24%
Lånebelopp
5000 upp till 400000kr
Löptid
1 till 15 år

Med flygbolaget Norwegian i ryggen är det ingen tvekan om att Bank Norwegian är en legitim, trygg långivare. Deras ambition är att erbjuda enkla lån via Internet, där man som låntagare inte behöver genomgå någon lång och krånglig process utan snabbt får besked.

Erbjudande

Bank Norwegian erbjuder privatlån från 5 000 kr ända upp till ett maxbelopp på 400 000 kr. De passar således bra i alla typer av situationer, oavsett om man vill låna mycket eller lite. Eftersom minimumgränsen är förhållandevis låg kan deras minsta lån även vara bra alternativ till smslån, som oftast har betydligt sämre villkor. Bank Norwegians privatlån är annuitetslån, vilket innebär att man betalar samma summa varje månad. Räntan är rörlig och sätts individuellt baserat på varje låntagares bedömda betalningsförmåga. Längsta löptid man kan välja på lånet är 15 år.

Tillkommande kostnader

Bank Norwegian tar ut en aviavgift på 19 kr varje månad. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 399 kr som är tänkt att täcka den administration som krävs för att lägga upp lånet. I övrigt tillkommer inga extra kostnader, och det även helt kostnadsfritt att lösa lånet i förtid om man så önskar (eller göra extra inbetalning om man får pengar över någon månad).

Service

Kundtjänsten hos Bank Norwegian är öppet dygnet runt, vilket visar att de är måna om sina kundrelationer. De kan kontaktas via både telefon och mejl. Hela ansökningsprocessen kan göras på Internet, och man använder sig av E-legitimation för att säkra kommunikationen och förhindra otillåten åtkomst.

Inbetalningar

Faktura skickas ut den 16:e i varje månad, med förfallodatum den 28:e. Om man så önskar kan välja att få e-faktura istället för pappersfaktura, något som underlättar hantering om man använder Internetbank. Man kan när som helst göra extra inbetalningar genom att helt enkelt öka beloppet när man betalar fakturan, man behöver alltså inte kontakta kundtjänst först. Det kostar heller inget extra. Missar man en inbetalning skickas en påminnelsefaktura där påminnelse- och förseningsavgift läggs på det ordinarie beloppet.

Villkor

För att få låna pengar hos Bank Norwegian måste man ha fyllt 18 år och varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. Man får inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Vid varje ansökan görs en kreditprövning inklusive en kreditupplysning från UC, något som kan vara värt att ha i åtanke om man tänkt ansöka om lån hos flera bolag.

Kundomdömen

Bank Norwegian har fått många goda omdömen från kunder. Framförallt prisas den enkla låneprocessen där man får svar direkt på nätet. En del kunder har dock upplevt långsam respons från kundtjänsten. Värt att notera är att de som är privatlånkunder hos banken i allmänhet haft goda erfarenheter, medan de som är sparkunder eller har kreditkort hos banken har mer att klaga på.

Bra & mindre bra

 • Snabb, enkel låneprocess
 • Välkänt moderbolag ger ökad trygghet
 • Lågt minstabelopp och högt maxbelopp
 • En del kunder upplever långsam respons från kundtjänsten
 • Hemsidan är funktionell men något ålderdomlig i utseende
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 18 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste vara bosatt i Sverige (hur lång tid varierar hos långivarna).
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Lånet kan betalas tillbaka när som helst utan kostnad.

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 399kr
  AVI-avgift: 19kr
  Autogiro-avgift: 19kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 10.00 till 16.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 0770-45 77 66