L’easy privatlån

Exempelränta
9.9 - 21.6%
Lånebelopp
5000 upp till 50000kr
Löptid
1 till 6 år

L’easy är ett välkänt namn i Sverige, inte minst tack vare deras många reklamkampanjer genom åren. L’easy är ett systerbolag till ett annat välkänt bolag, nämligen Thorn. Därför finns det många likheter mellan deras låneerbjudanden, och även med Klicklån som även de tillhör samma koncern.

Erbjudande

Hos L’easy kan man låna mellan 5 000 och 50 000 kr, med en återbetalningstid på 12-72 månader. Detta är alltså lite lägre belopp än vad man kan låna hos många andra privatlångivare, men ändå fullt tillräckligt för många. Räntan är rörlig, individuellt anpassad och tyvärr relativt hög jämfört med många andra långivare, minst 9% får man räkna med att lägga. På ett mindre lån under kortare tid blir detta dock inte särskilt kännbart trots allt, något att ha i åtanke innan man avfärdar dem.

Tillkommande kostnader

Som många andra långivare lägger L’easy på en administrativ avgift om man vill ha en avi utskickad varje månad, för närvarande på 39 kr/mån. Väljer man istället autogiro slipper man denna helt. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 495 kr på alla lån. Som brukligt i branschen kan man även få betala påminnelse- och förseningsavgifter om man inte betalar in månatliga summan i tid.

Service

Kundtjänsten hos L’easy är öppen mellan 8 och 18 på vardagar, 10-16 på lördagar, övriga tider är den stängd. Man kan kontakta dem via telefon eller e-post. I dessa flesta fall är dessa öppetider fullt tillräckliga, även om vissa konkurrenter går steget längre och har öppet till 20 eller t.o.m. dygnet runt. Det är dock endast i undantagsfall som man behöver kontakta kundtjänst, så för de allra flesta spelar detta ingen större roll. Själva sajten kunde vara betydligt mer informativ; förutom lånevillkoren och ansökningsformuläret finns det inte särskilt mycket information. Här finns definitivt rum för förbättring!

Inbetalningar

Varje månadsbetalning ska vara L’easy tillhanda senast den 27:e om man vill slippa påföras extra avgifter. Vill man betala av lånet i förtid är det inga problem, och man behöver hellre inte kontakta L’easy i förväg innan man gör det.

Villkor

Det finns två huvudvillkor som måste uppfyllas för att man ska kunna beviljas lån hos L’easy: man måste ha fyllt 21 år samt vara fri från betalningsanmärkningar. Är man yngre än 21 får man alltså gå till någon av konkurrenterna istället (många har 18 som lägsta ålder). I övrigt finns inga fasta villkor utan en individuell kreditprövning görs som man sedan använder för att ta ställning till om lånet ska nekas eller beviljas.

Kundomdömen

På nätet går det att hitta gott om både positiva och negativa omdömen om L’easy. Precis som med Klicklån och Thorn är det en del sökande som upplever att företaget helst vill att man även ska köpa elektronik från dem på avbetalning i samband med lånet. Har man inte tänkt köpa något är det dock givetvis bara att tacka nej.

Bra & mindre bra

 • Enkel process
 • Välkänt företag med många år i branschen ligger bakom
 • Tunn hemsida med bristfällig information
 • Höga räntor
 • Varierande servicekänsla hos handläggarna
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 21 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 495kr
  AVI-avgift: 39kr
  Autogiro-avgift: 0kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 08.00 till 18.00
  Lördag: 10.00 till
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 0771-10 10 10
  E-post: info@leasy.se