ICA Banken privatlån

Exempelränta
3.7 - 10.95%
Lånebelopp
20000 upp till 350000kr
Löptid
3 till 12 år

ICA är inte bara en matbutik; de driver även en populär och framgångsrik bank. Banken startades 2001 och har idag runt 600 000 kunder i Sverige, vilket innebär att de är en värdig utmanare till storbankerna.

Erbjudande

ICA Banken erbjuder en mängd banktjänster, däribland privatlån. Minsta lånebelopp är 20 000 kr, vilket är ganska mycket jämfört med många av konkurrenterna, och gör att ICA Banken antagligen inte är bästa valet om man inte vill låna så mycket. Högsta lånebelopp är 350 000 kr. Löptider spänner mellan 3 och 12 år vilket erbjuder god flexibilitet. ICA Bankens privatlån har rörlig ränta som sätts individuellt baserat på deras bedömning av låntagarens ekonomiska förutsättningar.

Tillkommande kostnader

Till skillnad från nästan alla konkurrenter har ICA Banken inga tillkommande kostnader alls på sina privatlån. Det kostar ingenting att lägga upp lånet, och man lägger heller inte någon aviavgift på månadsbetalningarna. Föredömligt!

Service

ICA Bankens kundservice är öppen mellan 8 och 20 alla vardagar, vilket är ganska generöst (men kunde förstås vara bättre – vissa konkurrenter erbjuder dygnet runt-service). Det går bra att ringa, skicka meddelande, eller om man så vill, använda sig av Facebook eller Twitter. Det finns även ett kundforum där kunder får komma till tals med frågor och synpunkter. Själva ansökningsprocessen är snabb och lätt att förstå, och man får erbjudande direkt på skärmen när man fyllt i alla detaljer. Däremot måste man skriva på avtalet via post, vilket kan kännas lite bökigt och ålderdomligt i dessa tider när många är vana vid att kunna använda e-legitimation till sådana saker.

Inbetalningar

Låntagare har möjlighet att välja mellan autogiro eller månatlig avisering, och som tidigare nämnts är båda alternativen kostnadsfria. Vid försenad inbetalning kan påminnelse- och förseningsavgifter påföras på beloppet. Önskar man betala av sitt lån i förtid är det helt kostnadsfritt att göra, men man behöver dock kontakta banken först.

Villkor

För att en låntagare ska godkännas för ett privatlån hos ICA Banken måste han eller hon vara 18 år fyllda (vilket är lägsta möjliga krav, många konkurrenter kräver att man är 20 eller t.o.m. 25 år). Man ska även ha en fast inkomst i form av pension eller lön, men någon lägsta gräns för inkomst specificeras inte utan bedöms antagligen därmed från fall till fall. Som hos de flesta andra banker och bolag får man heller inte ha några betalningsanmärkningar. Kreditupplysning hos UC görs vid ansökan.

Kundomdömen

Eftersom ICA Banken är en så pass stor och välkänd bank finns det förstås mängder av kundomdömen att läsa på nätet. Framförallt verkar många nöjda med bemötandet och de tjänster banken erbjuder. Klagomål handlar ofta om tekniska problem och liknande, något som knappast har någon större påverkan på privatlåntagare. Över lag verkar kunderna nöjda med villkoren på lånen, däremot är många missnöjda med att ICA Banken lägger stor vikt vid antalet UC-förfrågningar en person gjort innan ansökan. Har man kollat runt bland andra långivare innan som i sin tur tagit kreditupplysningar kan man få svårt att sedan bli godkänd hos ICA Banken, även om man i övrigt uppfyller alla villkor.

Bra & mindre bra

 • Inga tillkommande avgifter
 • Flexibla lånebelopp och löptider
 • Bra öppettider och många kontaktmetoder i kundtjänsten
 • Stort, välkänt bolag i ryggen
 • Kan inte skriva under med e-legitimation
 • Relativt högt minsta-belopp (20 000 kr)
 • Lägger stor vikt vid kreditupplysningar
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 18 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  Du måste kunna bevisa en fast inkomst.
  Du måste ha en årlig inkomst på minst 125000kr (cirka 10417kr / mån).
  Inga avgifter. Du kan återbetala hela lånet när du vill utan kostnad.

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 0kr
  AVI-avgift: 0kr
  Autogiro-avgift: 0kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 10.00 till 20.00
  Lördag: Stängt.
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 033474790
  Facebook: Svara på Facebook alla dagar 08.00 - 20.00
  Twitter: @icabankenwebb