Klicklån privatlån

Exempelränta
9.9 - 21.6%
Lånebelopp
5000 upp till 40000kr
Löptid
1 till 5 år

Klicklån är en långivare som skiljer sig lite från de flesta andra bolag som erbjuder privatlån. De har plancerat sig i gränslandet mellan kortfristiga snabblån (som smslån) och vanliga privatlån. Bakom ligger välkända bolaget Thorn, som erbjudit leasing- och kredittjänster i många år.

Erbjudande

Det högsta beloppet man kan låna från Klicklån är 40 000 kr, det vill säga betydligt lägre än hos de flesta andra privatlångivare. Lånet kan betalas av på mellan 12 och 60 månader, även detta kortare än normalt för privatlån men helt i linje med de mindre summorna det rör sig om. Minsta möjliga lånebelopp är 5 000 kr, vilket gör att Klicklån passar bra för den som inte behöver låna så mycket och kan tänka sig att betala av lånet inom max 5 år. Räntan är individuell och hamnar oftast någonstans mellan 10-20%.

Tillkommande kostnader

På alla lån hos Klicklån tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr. Vill man ha en avi varje månad tillkommer även en aviavgift på 39 kr/mån, denna kan man dock undslippa om man istället väljer att betala med autogiro.

Service

Klicklån (eller snarare moderbolaget Thorn) har relativt generösa öppettider i sin kundtjänst, men jämfört med några av konkurrenterna ligger de inte riktigt i topp med tanke på att de stänger vid kl 18 på vardagar och 16 på lördagar; söndagar är det helt stängt. De erbjuder möjlighet att signera låneavtal med e-legitimation vilket är ett stort plus, då det innebär att man kan få sina pengar betydligt snabbare än hos långivare som kräver signatur på papper.

Inbetalningar

Den månatliga betalningen ska vara Klicklån tillhanda senast den 27:e varje månad. Missar man inbetalning påförs extra avgifter – dessa är dock tyvärr inte tydligt specificerade på sajten, så man kan inte få resa på dessa kostnader innan man ansökt om lånet. Sköter man sina betalningar har man dock såklart inget att oroa sig för. Vill man lösa sitt lån i förtid går det bra, och man behöver inte meddela dem om det innan man betalar in pengarna. Däremot är man skyldig att betala ”överrenskommen ränta och andra kostnader för lånet”, vilket är lite otydligt vad det innebär. Tror man att man kommer betala in sitt lån i förväg är det alltså klokt att be om ett förtydligande om exakt vad det kommer att kosta.

Villkor

För att få låna pengar hos Klicklån måste man ha fyllt 21 år, vilket är en ovanligt hög lägstagräns (de flesta andra nöjer sig med att man är 18, eller i vissa fall 20). Man får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Kreditupplysning tas alltid vid ansökan för att säkerställa att det inte finns några ekonomiska bekymmer hos låntagaren, och man kan även behöva ge ytterligare information om sig själv för att lånet ska kunna beviljas.

Kundomdömen

Eftersom Klicklån är en relativt nylanserad tjänst finns det inte särskilt många omdömen från kunder att läsa på nätet. Däremot kan man titta på vad låntagare tycker om moderbolaget Thorn, och då ser man att överlag verkar det inte vara några större problem med lånen, däremot stör sig många på att företaget (som även leasar ut hemelektronik) ofta försöker sälja in sådant i samband med låneansökan.

Bra & mindre bra

 • Snabba, enkla lån med e-legitimation
 • Bra för den som inte behöver låna så mycket
 • Relativt höga kostnader för att låna
 • Hög lägstaålder (21 år)
 • Försöker ofta sälja hemelektronik i samband med ansökan
 • Villkor för lån

  Du måste vara minst 21 år för att få låna.
  Du får inte ha någon betalningsanmärkning.
  Kreditupplysning görs via: uc.
  En fast inkomst behövs nödvändigtvis inte.

  Kostnader & avgifter

  Uppläggningsavgift: 495kr
  AVI-avgift: 39kr
  Autogiro-avgift: 0kr

  Kundtjänst

  Öppettider
  Vardagar: 8 till 18.00
  Lördag: 10.00 till
  Söndag: Stängt.
  Kontakt
  Telefon: 08-55905514
  E-post: info@klicklan.se